"Adam Lambert YleX:lle: Olen ystävällinen kontrollifriikki"

Adam Lambert YleX:lle: Olen ystävällinen kontrollifriikki
Adam Lambertilta meni toisen levynsä tekemiseen kolme vuotta. Tällä kertaa mies tahtoi pistää itsensä täysillä likoon ja saada levystä itsensä näköisen kokonaisuuden.
American Idol -kisasta suuren yleisön tietoisuuden vuonna 2009 ponnahtaneen Adam Lambertin esikoislevy julkaistiin melkoisella hopulla heti kilpailun jälkeen. Juuri julkaistun Trespassing-levyn tekemiseen mies taas otti aikansa.
- Tällä levyllä olin paljon enemmän mukana, kirjoitin kappaleita ja vaikutin niiden tuotantoon. Meillä oli paljon enemmän aikaa ja pääsin oikeasti elämään materiaalin kanssa. Pääsin soittamaan niitä kavereilleni ja arvostamilleni ihmisille sekä saamaan heiltä palautetta, Lambert kertoo YleX:lle.
Mies myöntää olevansa kontrollifriikki - mutta ystävällinen sellainen.
- Tahdoin olla levyn joka vaiheessa mukana. Loppupeleissähän se on minun nimeni, joka levyn kannessa koreilee. Ihmiset, jotka levyn ostavan, olettavat sen kuvastavan minua. Tahdon, että levyä kuunnellessa oppii tuntemaan minut paremmin, siksi varmistin, että pistin itseni kokonaan likoon levylle, Lambert kertoo.
I’ll catch a Bohemian Rhapsody for you
Trespassing-levyllä laulaja on tehnyt yhteistyötä muun muassa tuottajaguru Pharrell Williamsin sekä laulaja-lauluntekijöiden Bruno Marsin ja Sam Sparron kanssa.
- Albumin vahvuus on, että se on tiimityön tulos. Vaikutin levyyn paljon, mutta sain siihen myös paljon apua ja musiikillisia neuvoja.
Kesällä Lambert tulee konsertoimaan Queen-yhtyeen kanssa itä-Euroopassa ja Lontoossa.
- Uskon, että tulen kasvamaan paljon tämän kokemuksen myötä. Työskentely ja lavan jakaminen Brian Mayn ja Roger Taylorin kaltaisten rocklegendojen kanssa on todellinen kunnia.
Lambert myöntää pitävänsä Queenia ja Freddie Mercuria vaikutteinaan.
- Freddie ei ollut pelkästään loistava laulaja ja lauluntekijä, vaan myös hänen läsnäolonsa lavalla oli ilmiömäinen ja ainutlaatuinen. Hänen vapautensa ja individuaalisuutensa inspiroi minua valtavasti.
Adam Lambertin haastattelu kuultavissa tänään Uuden musiikin iltavuorossa kello 18 jälkeen.
ylex.yle.fi: Adam Lambert YleX:lle: Olen ystävällinen kontrollifriikki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti